Versleutelde verbindingen scannen in Firefox en Thunderbird

Na installatie voegt Kaspersky Endpoint Security een Kaspersky-certificaat toe aan de systeemopslag voor vertrouwde certificaten (Windows-certificaatarchief). Firefox en Thunderbird gebruiken standaard hun eigen Mozilla-certificaatopslag in plaats van de Windows-certificaatopslag. Als Kaspersky Security Center is geïmplementeerd in uw organisatie en er wordt beleid toegepast op een computer, maakt Kaspersky Endpoint Security automatisch het gebruik van de Windows-certificaatopslag in Firefox en Thunderbird mogelijk om het verkeer van deze programma's te scannen. Als er geen beleid op de computer wordt toegepast, kunt u de certificaatopslag kiezen die wordt gebruikt door Mozilla-programma's. Als u de Mozilla-certificaatopslag hebt geselecteerd, voegt u er handmatig een Kaspersky-certificaat aan toe. Dit helpt fouten te voorkomen bij het werken met HTTPS-verkeer.

Om verkeer in de Mozilla Firefox-browser en de Thunderbird-mailclient te scannen, moet u de versleutelde verbindingen scannen inschakelen. Als Versleutelde verbindingen scannen ingeschakeld is, scant het programma geen versleuteld verkeer in de Mozilla Firefox-browser en Thunderbird-mailclient.

Voordat u een certificaat toevoegt aan de Mozilla-opslag, exporteert u het Kaspersky-certificaat via het Configuratiescherm van Windows (browsereigenschappen). Voor informatie over het exporteren van het Kaspersky-certificaat raadpleegt u de Knowledge Base van de Technische Support. Bezoek de website voor technische support van Mozilla voor meer informatie over het toevoegen van een certificaat aan de opslag.

U kunt de certificaatopslag alleen in de lokale interface van het programma kiezen.

Een certificaatopslag kiezen voor het scannen van versleutelde verbindingen in Firefox en Thunderbird:

1. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop icon_settings.
  2. Selecteer Algemene instellingenNetwerkinstellingen in het venster met de programma-instellingen.
  3. Schakel in het blok Mozilla Firefox en Thunderbird het selectievakje Gebruik de geselecteerde certificaatopslag om versleutelde verbindingen in Mozilla-programma's te scannen in.
  4. Selecteer een certificaatarchief:
    • Windows-certificaatarchief gebruiken (aanbevolen). Het Kaspersky-rootcertificaat wordt aan deze opslag toegevoegd tijdens de installatie van Kaspersky Endpoint Security.
    • Mozilla-certificaatarchief gebruiken. Mozilla Firefox en Thunderbird gebruiken hun eigen certificaatopslag. Als de Mozilla-certificaatopslag is geselecteerd, moet u het Kaspersky-rootcertificaat handmatig aan deze opslag toevoegen via de browsereigenschappen.
  5. Sla uw wijzigingen op.